"2010 wordt warmste jaar ooit"

Het voorbije decennium was het warmste ooit gemeten, en volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wijst alles er nu al op dat 2010 ook het warmste jaar in de geschiedenis wordt.
Wetenschappers van het NASA Goddard Institute for Space Studies komen tot de conclusie dat de voorbije twaalf maanden de warmste twaalf sinds het begin van de metingen zijn. Ze baseren hun conclusies op de metingen van vijfduizend weerstations over de hele wereld. De wetenschappers wijzen erop dat de temperaturen eigenlijk wat gezakt hadden moeten zijn omdat er minder zonneactiviteit is, waardoor het iets minder warm zou moeten worden.
Op basis van projecties voor de rest van dit jaar komen ze tot de conclusie dat 2010 naar alle waarschijnlijkheid het warmste jaar in de geschiedenis zal worden. In de toekomst zal de temperatuur volgens de wetenschappers blijven stijgen. Zelfs al zou de samenstelling van de atmosfeer niet meer veranderen, dan nog zou de wereld nog tot ver in de 21e eeuw opwarmen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.