"Alle Europese gezinnen op windenergie in 2030"

Windenergie zal tegen 2030 genoeg produceren om alle Europese gezinnen van stroom te voorzien. Dat blijkt uit groeicijfers van de Europese Vereniging voor Windenergie (EWEA).

“Met 194 miljard euro aan investeringen in dit decennium zal de productie van windenergie verdrievoudigen tegen 2020”, zegt Justin Wilkes, beleidsdirecteur van EWEA. “Het succes is vooral te danken aan een sterk Europees beleidskader en zal ook na 2020 cruciaal blijken.”

De EWEA voorziet in het rapport Pure Power, Wind energy targets for 2020 and 2030, een stijging van de productie van 182 tot 581 terawattuur (TWh), of van 5,5 tot 15,7 procent van de totale Europese vraag in 2020. Dat is voldoende om alle gezinnen in Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Groot-Brittannië van elektriciteit te voorzien.

Tegen 2030 stijgt de productie verder tot 1,154 TWh, goed voor 28 procent van de totale vraag en meer dan voldoende voor de 241 miljoen gezinnen die de Europese Unie dan naar schatting zal tellen.

De EWEA herinnert er in een persbericht aan dat windenergie er niet alleen mee helpt voor zorgen de Europese klimaatdoelstellingen te halen, maar ook de afhankelijkheid van dure fossiele brandstoffen vermindert, banen creëert en Europa competitiever maakt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.