Artsen hebben geen vakantie meer

Deze zomer zijn 400 artsen, paramedici en verpleegkundigen van de medische hulporganisatie Artsen zonder Vakantie naar Afrika gereisd om er gratis te werken.
Het merendeel van de teams trekt naar een van de 25 partnerziekenhuisen in de Democratische Republiek Congo om er te werken.
‘Op het eiland Idjwi in Congo lijken alle vrouwen permanent zwanger. Dertien, vijftien keer bevallen is daar de regel, niet de uitzondering. De hygiëne in de ziekenhuizen is vaak erbarmelijk, het materiaal is totaal versleten. De ziekenzalen zijn in ongelooflijk slechte staat’, zegt verpleger Jef De Clercq na zijn werkvakantie in een Congolees ziekenhuis.

Kennisoverdracht


Bedoeling van Artsen zonder Vakantie is om praktische kennis over te dragen aan de verpleegkundigen en artsen ter plekke. ‘De ziekenhuizen die hulp vragen, krijgen die trouwens alleen op voorwaarde dat het personeel gemotiveerd is om zich te laten bijscholen’, zegt Joke Daelemans van Artsen zonder Vakantie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.