Bestel nu een jaarabonnement op MO* en krijg het boek 'Opstandland' van Gie Goris cadeau

Een boek dat je niet mag missen!

We hebben een prachtig abonnementsaanbod voor jou uitgewerkt. Als je nu een jaarabonnement op MO* bestelt, krijg je er gratis het gloednieuwe boek ‘Opstandland’ van MO*hoofdredacteur Gie Goris bij. Een echte aanrader, als je het ons vraagt.

Het ergste conflict van onze tijd verklaard. Een Eyeopener.

Afghanistan verkeert al dertig jaar in een permanente staat van oorlog. In en rond die heksenketel is heel wat ellende ontstaan die onze wereld tot op heden tekent. Er is binnenlandse opstand in Afghanistan, Pakistan en Kasjmir. Er zijn de regionale conflicten die to China, Iran en Rusland reiken. En er is de westerse geopolitiek die rechtstreeks verbonden is met de groei en impact van het internationale jihadisme. Maar wat weten we echt over de oorzaken en gevolgen van een oorlog waarin ook Belgische en Nederlandse militairen meevechten?

‘Opstandland’ bevat het even fascinerende als brutale verhaal van de implosie van de Afghaanse staat, de vete tussen twee atoommachten (India en Pakistan) en de strijd om de wereldmacht in de 21ste eeuw. Met veel verve slaagt Gie Goris erin om dat kluwen van conflicten te ontrafelen en de verborgen geschiedenis van dit subcontinent aan het licht te brengen.

De vooraanstaande Afghanistan- en Pakistanspecialist Ahmed Rashid: ‘Ik kijk uit naar dit boek van Gie Goris omdat het nuances en inzichten zal bevatten die nodig zijn om de huidige conflicten te begrijpen.’

‘Opstandland’ is uitgegeven bij De Bezige Bij Antwerpen en telt 364 bladzijden. Het boek kwam tot stand met de steun van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistieke Projecten.

MO*hoofdredacteur en Afghanistankenner Gie Goris

Ahmed Rashid: ‘Ik kijk uit naar dit boek van Gie Goris omdat het nuances en inzichten zal bevatten die nodig zijn om de huidige conflicten te begrijpen.’
De hoofdredacteur van MO*magazine volgt de regio al sinds de jaren negentig op de voet. Grote stukken van ‘Opstandland’ zijn geschreven in India, Afghanistan en Pakistan, waar hij voor langere tijd verbleef.

Bestel nu een jaarabonnement!

Wil je een jaar lang MO*magazine in je brievenbus ontvangen en het boek ‘Opstandland’ cadeau krijgen? Stuur dan een mailtje naar promotie@mo.be en vermeld in het onderwerp ‘abonnement MO* + Opstandland’. Je krijgt dan van onze abonnementendienst een overschrijvingsformulier toegestuurd.

Een jaarabonnement kost slechts € 35. Studenten krijgen 20% korting en betalen slechts € 28. Zij moeten wel een kopie van hun studentenkaart sturen naar promotie@mo.be.

Dit aanbod is geldig voor nieuwe abonnees in België en zolang de voorraad strekt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.