Bloemlezing door acht Marokkaanse auteurs

Op Internationale Vrouwendag op 8 maart stellen acht vrouwelijke auteurs met Marokkaanse roots een bloemlezing voor uit hun werk. Het gaat om Nadia Dala, Rachida Lamrabet, Aïcha Bassry, Hafsa Bekri-Lamrani, Fatima-Zahra Bennis, Nouhad Benaguida, Siham Bouhlal en Fadma El Ouariachi.
  • Moussem Het Moussem Nomadisch Kunstencentrum wil de schijnwerpers Moussem
Ze schrijven in het klassiek Arabisch, in het Darija (Arabisch dialect), het Amazigh (Berbers), het Frans en in het Nederlands. Het Moussem Nomadisch Kunstencentrum wil de schijnwerpers één keer per jaar op de creativiteit van vrouwen richten. Touria Hadraoui zal de muzikale omlijsting verzorgen. Ze brengt een interpretatie van de Melhoun, een muziekgenre dat historisch gezien enkel voor mannen was bestemd.
‘De avond toont u een vrouwelijk Marokko, pluralistisch en divers en neemt u op een tocht door het veelzijdige landschap van hedendaagse vrouwelijke, Marokkaanse literatuur’, laat Moussem weten. Je kan de auteurs op 8 maart aan het werk zien in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op 6 maart vind je hen in de Beursschouwburg in Brussel en de dag erna treden ze op in de Stadsschouwburg in Brugge.

Vrouwendag


Sinds 1978 wordt 8 maart als Internationale Vrouwendag erkend door de Verenigde Naties. Elk jaar wordt de wereld er op die dag aan herinnerd dat vrouwen nog steeds niet dezelfde rechten hebben als mannen. Nergens. De reden waarom precies 8 maart als Internationale Vrouwendag wordt gebruikt, is de eerste staking georganiseerd door vrouwen op 8 maart 1908 in New York.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.