China geeft bedrijven toegang tot staatslaboratoria

De Chinese Wetenschappelijke Academie heeft haar laboratoria opengesteld voor kleine en middelgrote bedrijven. Die moeten zo over de nodige innovatiemogelijkheden beschikken om de economische crisis te overleven.
De onderzoeksinstellingen van de Academie voeren voortaan gratis analyses en testen uit voor de bedrijven. Die moeten zo kunnen innoveren en financiële risico’s vermijden.

Veel van de laboratoria van de Academie boden al dergelijke diensten aan bedrijven, maar doen dat voortaan gratis. Het gaat om labo’s in uiteenlopende onderzoeksvelden zoals nanotechnologie, chemie en geologie. De Chinese overheid heeft een website in het leven geroepen om de bedrijven een overzicht te bieden van de beschikbare diensten.

Eén van de labo’s is het Lanzhou Institute of Chemical Physics (LICP), dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en onderzoek van nieuwe materialen voor grote olie- en chemiebedrijven. Dat centrum gaat nu ook elf gratis diensten aanbieden aan kleine en middelgrote ondernemingen.

De Chinese ondernemers zijn erg blij met het iniatiatief, omdat het hen kosten bespaart maar ook omdat het de banden tussen de onderzoekswereld en de bedrijven aanhaalt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.