Cholera breekt uit in Zimbabwe

De Verenigde Naties (VN) werken samen met lokale autoriteiten en ngo’s om een dodelijke epidemie van cholera te bestrijden. Die is uitgebroken in de buitenwijken van de hoofdstad Harare.
Tot nu toe zijn elf doden geteld en tachtig anderen zijn besmet geraakt. Er was voor het eerst sprake van de uitbraak eerder deze maand.
VN-woordvoerster Marie Okabe zei dat een gebrek aan schoon water de verspreiding van de ziekte in de hand heeft gewerkt. In het getroffen gebied zijn verstopte rioleringen schering en inslag. Dit heeft als gevolg dat het afvalwater gewoon door de straten stroomt.

Water per truck


Unicef en de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) hebben twee ziekenhuizen opgezet, specifiek gericht op de behandeling van cholera. Ze worden voornamelijk beheerd door de ngo Artsen Zonder Grenzen.
Er worden ook tijdelijke maatregelen genomen om de watertekorten tegen te gaan in de hardst getroffen gebieden. “Tijdens de gehele duur van de ziekte-uitbraak zullen per dag zo’n 30.000 liter drinkbaar water per vrachtwagen geleverd worden,” zei Marie Okabe nog.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.