Helft Republikeinse verkozenen ontkent klimaatwijziging

De helft van de Republikeinen die dinsdag verkozen zijn voor het Amerikaanse Congres, gelooft niet in de klimaatwijziging. Dat blijkt uit onderzoek door ThinkProgress.org.

De parlementsverkiezingen in de Verenigde Staten draaiden uit op een grote overwinning voor de Republikeinen. In het Huis van Afgevaardigden hebben ze voortaan de meerderheid, in de Senaat konden de Democraten hun meerderheid maar nipt behouden.

ThinkProgress.org, een progressieve blog, onderzocht het standpunt van de nieuwe Republikeinse verkozenen. Daaruit blijkt dat de meesten niet alleen gekant zich tegen wetgeving om de klimaatwijziging af te remmen, 50 procent van de nieuwkomers ontkent ook dat er sprake is van klimaatwijziging die door de mens wordt veroorzaakt. 86 procent van de Republikeinse verkozenen verzet zich tegen klimaatwetgeving die de overheid geld kost.

Op het vlak van migratie wil een op drie van de nieuwe Republikeinse verkozenen de legale immigratie verminderen. En negen op tien Republikeinse nieuwkomers is tegen belastingverhoging.

ThinkProgress is een blog van het Center for American Progress, een organisatie die “het leven van de Amerikanen wil verbeteren via  progressieve ideeën en acties.”

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift

Word proMO* of Doe een gift