'Heroïsche vrouwen' sieren Brussels stadscentrum

Gigantische portretten van Afrikaanse vrouwen prijken sinds deze week op verschillende gebouwen in het Brusselse stadscentrum. De geportretteerde vrouwen vertegenwoordigen de hedendaagse Afrikaanse heldinnen.
  • JR Women are Heroes JR
De fototentoonstelling is een initiatief van Artsen Zonder Grenzen in het kader van de Internationale Vrouwendag. Women are Heroes - dat is de boodschap van Artsen Zonder Grenzen naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag, op 8 maart 2008.
De organisatie wil, via deze levende tentoonstelling, een ode brengen aan de heldhaftige vrouw. Vrouwen in de Derde Wereld die ondanks de humanitaire crisissen tot het uiterste gaan om te overleven.
Een fotograaf trok daarvoor naar Sierra Leone, Liberia, Zuid-Soedan en Kenia om vrouwen op de lens vast te leggen.

Sterk maar kwetsbaar


‘Women are Heroes’ sluit aan bij de campagne ‘5 miljoen vrouwen in onze wachtzaal. Sterk maar ook kwetsbaar’ die in juni 2007 van start ging. De campagne illustreert het gebrek aan medische zorg voor vrouwen in crisis -of conflictgebieden.
‘Women are Heroes’ start op zaterdag 8 maart 2008 en loopt gedurende één maand.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.