Jonge Amerikanen liggen niet wakker van klimaatverandering

Amerikanen tusen 18 en 34 jaar zijn opgegroeid met de klimaatverandering als thema, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat ze er nauwelijks wakker van liggen.
Degenen die wel nadenken over klimaatverandering, blijken bovendien even verdeeld als de rest van de bevolking over de realiteit van de dreiging, zo blijkt uit de studie door het Yale Project on Climate Change en het George Mason University Center for Climate Change Communication. Bijna twee derde van de jonge Amerikanen betwijfelt dat de klimaatverandering een feit is. Eén op vijf zegt er niet voldoende over te weten om een oordeel te vellen, en 40 procent denkt dat er veel onenigheid is tussen wetenschappers.

Bewustzijn


Amerikaanse volwassenen onder de 35 scoren qua bewustzijn nog lager dan de oudere bevolking. Meer dan één op vijf heeft nog nooit gehoord van het thema. Amper 38 procent geeft aan “veel” of “soms” nagedacht te hebben over het probleem, in tegenstelling tot 51 procent bij respondenten tussen 35 en 59.
Meer dan de helft van de jonge Amerikanen (54 procent) zegt dat niet bezorgd te zijn over de klimaatverandering, en 61 procent geeft aan dat hun vrienden geen maatregelen nemen om hun bijdrage aan de klimaatverandering te verminderen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.