Klimaattop stoot meer dan 13.000 ton CO2 uit

De internationale klimaattop in het Poolse Poznan draagt bij tot het probleem dat hij moet helpen oplossen: de bijeenkomst zal naar schatting 13.000 ton aan CO2-uitstoot opleveren. Polen heeft wel al laten weten de volledige uitstoot van de conferentie te willen compenseren, en verschillende delegaties doen hetzelfde voor hun bijdrage.
De top in Poznan wordt georganiseerd door de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). De gesprekken moeten de weg vrijmaken voor de klimaattop in Kopenhagen in december 2009.
De UNFCCC, gevestigd is in het Duitse Bonn, stuurde zelf tweehonderd medewerkers naar Polen via “meest CO2-vriendelijke transportmiddelen” zoals trein en bus. Maar dat zal lang niet bij alle deelnemers het geval zijn.
De UNFCCC verwachtte achtduizend deelnemers op de top, en ging op basis van dat aantal uit van een geschatte CO2-uitstoot van 13.000 ton voor de hele top, voornamelijk door het reisverkeer van de delegaties, lokaal transport en het energieverbruik van de hotels en vergaderzalen. Maar zondag hadden zich al meer dan tienduizend deelnemers officieel ingeschreven, waardoor de CO2-uitstoot naar alle waarschijnlijkheid nog een pak hoger komt te liggen.
Volgens de organisatie heeft Polen beloofd om de hele CO2-uitstoot van de conferentie te compenseren “van zodra de definitieve berekeningen gebeurd zijn van de totale uitstoot van de conferentie”. Bovendien hebben verschillende delegaties al voor een compensatie van hun eigen uitstoot gezorgd, waaronder Groot-Brittannië, Nederland en de Europese Unie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.