Klimaatverandering als computergame

De klimaatverandering kan door één enkele mens gestopt worden. Dat is het uitgangspunt van “Fate of The World”, een computergame waar de strijd tegen de klimaatverandering centraal staat.

Game-fabrikant Red Redemption heeft het spel ontwikkeld op basis van bestaande klimaatmodellen, met hulp van wetenschappers in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Daarbij zijn grote namen, zoals klimaatexpert Myles Allen, hoofd van het klimaatteam van de Universiteit in Oxford en de inspirator van het spel.

Het verhaal speelt zich af in 2020, en de klimaatverandering is volop bezig. De speler komt aan het hoofd van een internationaal agentschap en krijgt 200 jaar om het beter te doen dan de echte politici tot nu toe hebben gepresteerd. In verschillende missies moet de speler iets proberen te vinden op het verlies aan biodiversiteit, dalende natuurlijke rijkdommen en een exploderende wereldbevolking.

De eerste beta-versie van het spel is met een miljoen spelers al een groot succes. De afgewerkte versie wordt verwacht in februari of maart van volgend jaar. Opvallend is dat de gamers die het spel tot nog toe gespeeld hebben, gemiddeld 35 jaar oud zijn. Er spelen ook een ietsje meer vrouwen dan mannen. Dat is ongezien in de computerwereld.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2789   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2789  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.