Kunstenaars herdenken inval in Irak

De culturele sector wil de vijfde verjaardag van de inval in Irak niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de week van 17 tot 23 maart bieden Het beschrijf in literatuurhuis Passa Porta, Vooruit in Gent, Monty in Antwerpen en Cinema Nova in Brussel een podium aan denkers, theatermakers, dansers, schrijvers, cineasten, muzikanten en fotografen.
In de nacht van 19 op 20 maart 2003 bombardeerden het Amerikaanse leger en haar bondgenoten een reeks doelwitten in Bagdad. De kunstenaars zullen op de vijfde verjaardag van de inval de humanitaire crisis, waartoe de oorlog in Irak leidde, elk op hun eigen manier onder de aandacht brengen.
Enkele auteurs zullen ook, samen met Vredesactie, een literaire wandeling rond het NAVO-hoofdkwartier in Evere organiseren. Het gaat ondermeer om Erik Vlaminck, Elvis Peeters, Peter Holvoet-Hanssen en Geertrui Daem. Dat initiatief sluit aan bij de campagne NATO GAME OVER van Vredesactie.
In Antwerpen zetten Kunstencentrum Monty en de Iraakse theatermakers van Tg Cactusbloem op 18 maart met Bagdad Bazaar een parcours uit met dans, theater, video en fotografie. De Gentse Vooruit herdenkt de inval met een vijfde ‘Les van de Eeuw’: Oorlog is geen Kunst.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.