Mugabe deelt luxewagens uit

De Zimbabwaanse overheid heeft bij Mercedes 48 wagens van het type C350 gekocht voor ministers en hoge overheidsmedewerkers. President Robert Mugabe zelf koos voor een gepantserde limousine.
De nieuwe S600 van Mugabe is volgens de krant Zimbabwe Independent beter beveiligd en heeft verschillende televisieschermen aan boord. Het model kost 153.000 euro; voor de aangepaste en gepantserde versie voor Mugabe is er 182.256 euro uit de staatskas nodig.
De C350 kost 72.900 euro. De ministers kregen de mogelijkheid om hun oude dienstwagen voor zichzelf te kopen tegen de spotprijs van 15.000 euro, terwijl de marktwaarde ervan nog 36.451 euro bedraagt. De Zimbabwanen vinden dat de ministers de staatskas beroofd hebben, schrijft de krant Zimdaily.
Onderminister voor Informatie Bright Matonga, zegt in een reactie aan de Zimbabwe Independent dat de uitgaven gerechtvaardigd zijn omdat het om “veiligheidsregelingen” gaat. “We hebben het hier over de president”, zegt Matonga. “Wil je misschien dat hij in een pick-up rondrijdt?”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.