Ook in Mali is water het kernwoord

Zoals in vele Afrikaanse landen is Mali afhankelijk van het water. Het regenseizoen is in 2010 later begonnen dan anders, waardoor de vrees voor hongersnood de kop opstak.

Wat de Nijl voor de Egyptenaren is, is de Niger voor de Malinese bevolking, een belangrijke levens- en transportader. Ze voorziet in water voor de landbouw, voor het vee en de mensen en brengt vruchtbaar slib naar de uitgestrekte rijstvelden op de oevers.

Het belangrijkste exportproduct, en tegelijk een motor voor de lokale economie, is de katoen, maar ook die teelt slorpt grote hoeveelheden water op.

De bevolking is hoofdzakelijk onderverdeeld in verschillende etnische groepen, zoals de Bambara (32%), Fulani of Peul (14%), Senufo (12%), Soninke (9%), Touareg (7%), Songhai (7%) en de Malinke of Mandingo, Mandinke (7%). Deze groepen hebben elk toch wel hun eigenheden die terug te vinden zijn in verschillen in het fysisch uiterlijk, gebruiken en kledij. Ongeveer tien procent van de bevolking leeft als nomaden.

Het land heeft vele troeven en is heerlijk om in te reizen. De openheid en vriendelijkheid van de mensen maakt het nog mooier.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.