Racismeklacht tegen Deutsche Bank

Het intercultureel platform Kif Kif daagt Deutsche Bank voor de rechtbank wegens vermoedelijk racisme. Een interimkantoor dat recruteert voor Deutsche Bank vermeldt in een interne mail dat ‘exotische personen’ voor geen enkele van de aangeboden functies in aanmerking komen.
Volgens Kif Kif is er een sterk vermoeden dat het interimkantoor dit schreef in opdracht van Deutsche Bank. Kif Kif diende klacht in bij de politie.
Om de juridische druk op te voeren zal de organisatie zich vandaag ook burgerlijke partij stellen. Bovendien zal Kif Kif bij de arbeidsrechtbank in kortgeding een stakingsvordering met een dwangsom van 2.500 euro per dag voor de lopende sollicitatieprocedures indienen.
‘We zijn bijzonder verbolgen en verontrust omdat Deutsche Bank zich altijd expliciet als antiracistisch heeft geprofileerd. We hopen op die manier de sollicitatieprocedure te blokkeren omdat het duidelijk is dat nu een aantal mensen geen eerlijke kans kregen’, zegt Dany Neudt, coördinator van Kif Kif.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.