Stichting Samilia tegen mensenhandel

Stichting Samilia is de naam van de nieuwste actor in de strijd tegen mensenhandel. De organisatie zal zowel projecten financieren die het fenomeen bestrijden, als de beleidsverantwoordelijken op hun plichten wijzen inzake mensenhandel- en smokkel.
Jozef De Witte, directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding is blij met de versterking van mensen en middelen: “De komst van een bondgenoot op het domein van de strijd tegen mensenhandel vestigt nogmaals de aandacht op dit dramatische fenomeen.” De Witte hoopt ook dat de bestrijding van de criminele netwerken die verantwoordelijk zijn voor mensenhandel nu opnieuw een topprioriteit wordt voor de Belgische politici. Zelf voert het Centrum al meer dan tien jaar de strijd aan tegen mensenhandel. Samen met Samilia hoopt het vooral samen te werken in de strijd tegen seksuele uitbuiting.
Drijvende krachten achter Stichting Samilia zijn o.a. Philippe Vlerick, Marlène de Wouters en professor Jacques Brotchi. Directrice van Stichting Samilia wordt Sophie Jekeler. Eerder was ze al actief bij de vzw Entre2, een organisatie die zich bezighoudt met de opvang van de slachtoffers van mensenhandel.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.