Vismensen schudden Belgen wakker

Het Wereldnatuufonds (WWF) heeft haar nieuwe klimaatcampagne op gang getrokken. Als uithangbord koos het WWF voor een vismens: een mens die zich heeft aangepast aan het stijgende waterpeil als gevolg van de klimaatverandering.
  • WWF De campagne wil de Belgen concrete oplossingen aanreiken om hun CO2-uitstoot te verminderen. WWF
De campagne loopt in 2008 en wil de Belgen concrete oplossingen aanreiken om hun CO2-uitstoot te verminderen. Daarvoor heeft WWF de Climate Impact Reducer ontwikkeld, een website vol tips om de CO2-uitstoot te doen dalen.
‘2007 was het jaar van de bewustwording bij het grote publiek. 2008 wordt voor WWF het jaar van de actie. De strijd tegen de opwarming van de aarde moet een topprioriteit worden voor iedereen’, zegt Damien Vincent, de nieuwe directeur van WWF-België.
‘Voor WWF is de strijd tegen de klimaatverandering altijd al een topprioriteit geweest. WWF doet aan beleidswerk bij politici, WWF werkt samen met bedrijven om hun CO2-uitstoot te verminderen, en WWF sensibiliseert het grote publiek over oplossingen voor het klimaatprobleem.’ 

België koploper qua CO2-uitstoot


Het is volgens Sam Van den plas, klimaatspecialist van WWF, hoog tijd dat de Belgen actie ondernemen om de klimaatverandering tegen te gaan. De Belgen zitten bij de koplopers qua CO2-uitstoot per capita: ‘Slechts 21 landen stoten per inwoner meer uit dan België. Een Belg heeft op 5 februari al evenveel CO2 uitgestoten als een Indiër op een heel jaar. Zelfs enkele van onze buurlanden, zoals Duitsland en Frankrijk, doen het per inwoner beter dan ons land. Van de 25 landen van de Europese Unie staat België op de 6e plaats wat betreft de CO2-uitstoot per hoofd van de bevolking. Een niet al te beste score,’ zegt Van den plas.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.