Vredesweek wil menselijker asielbeleid

Onder het motto ‘Samen onder één paraplu! Ook vluchtelingen hebben bescherming nodig!’ trekt de Vlaamse Vredesweek van 28 september tot 7 oktober door Vlaanderen. De organisatoren van de Vredesweek willen dat de vluchtelingen op een menselijke manier behandeld worden, en ze stelden daarom vier politieke aanbevelingen op.
Er moet een ruime en brede toepassing van de ‘bijkomende bescherming voor oorlogsvluchtelingen’ komen voor allen die asiel aanvragen, daarnaast moeten er transparante criteria ingevoerd worden voor de regularisatie ‘om humanitaire redenen’.
De organisatoren willen ook de onmiddellijke stopzetting van het opsluiten van kinderen zonder papieren, en vragen een tweede kans, in een ander land, voor asielzoekers aan wie asiel geweigerd werd bij hun eerste aanvraag.

Vredesweek in Gent


In Gent vindt op 3 oktober straatanimatie plaats op de Korenmarkt: voorbijgangers zullen informatie krijgen over de vluchtelingenproblematiek en een blik kunnen werpen op een gesloten vluchtelingencentrum. De dag erna vindt een interreligieuze vredeswake plaats in de Sint-Niklaaskerk.
Tijdens een lunchdebat op donderdag kan het publiek vragen stellen aan specialisten en deskundigen. Van 1 tot 5 oktober kan je de tentoonstelling ‘Vluchten is van alle tijden’ bezoeken.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.