We Feed The World

De wereld is vandaag in staat om 9 miljard mensen te voeden, maar toch lijden 850 miljoen mensen honger. En méér dan driekwart van wie honger lijdt, leeft op het platteland. Voedsel heeft hoe langer hoe minder te maken met boeren.
De film We Feed the World serveert in een bijzonder geslaagde mix van beelden en getuigenissen de machtsverhoudingen en de ingrijpende processen die vandaag onze voedselproductie bepalen.
In de geïndustrialiseerde samenleving is niet alleen het respect voor het werk van de boer verloren gegaan, maar ook de smaak van ons eten. In krachtige contrasten toont de film dat voedsel zoveel meer is dan koopwaar en dat het dringend tijd is om de organisatie van onze voedselproductie te herzien.

MO*debat


8 maart – Leuven – CinemaZed (STUK, Naamsestraat 96)


> 19.30u: Avant-première ‘We Feed The World’ – inkom: € 5,5
> 21u: Debat ‘Voedsel: recht of koopwaar?’ met Frank Rutsaert en Jan Van Humbeeck, beiden boeren uit het Leuvense, maar met een heel verschillende kijk op landbouw. Moderator: John Vandaele (MO*).
Org: MO* - Vredeseilanden – Imagine Film Distribution. Info: nele.claeys(at)vredeseilanden.be - 016 31 65 80

9 maart - Hasselt - Kunstencentrum België (Burgemeester Bollenstraat 54)


> 19u: Avant-première van ’ We Feed The World’ - inkom: € 4 niet-leden/ € 3 leden
> 20.45u: Debat met kunstenaar Koen Vanmechelen, Steven Schepers (Oxfam-Wereldwinkels), Bernard Grammen (fruitteler) en professor economie en rechten Patrick De Groote (UHasselt). Moderator: Koen Stuyck (11.11.11).
Org: Kunstencentrum België - Imagine Film Distribution. Info: belgie(at)skynet.be of www.kunstencentrumbelgie.com

10 maart – Antwerpen – MUHKA-media (Waalse kaai 47)


> 18.30u: Avant-première ‘We Feed The World’ – inkom: € 6
> 20.30u: Debat over de toekomst van de landbouw met Bart Bode (Broederlijk Delen), Peter Broekx (Boerenbond) en Isabelle Vertriest (Oxfam Wereldwinkels). Moderator: Alma De Walsche (MO*).
Org: MO* - Broederlijk Delen – Imagine Film Distribution. Info: marijke.serneels(at)bdwzz.be - 03 217 24 94

11 maart – Brussel – Flagey  (Flageyplein)


> 15u: Avant-première ‘We Feed The World’, voorgesteld door regisseur Erwin Wagenhofer. Inkom: film+ debat: €10/€8 – enkel debat: €3
> 17u: Debat over het Europees landbouwbeleid met onder voorbehoud Jean Ziegler (CH), VN Speciaal Rapporteur van de Commissie van het recht op voedsel en auteur van het boek: «L’empire de la honte», Saliou Sarr (SN), vertegenwoordiger van het Netwerk voor West-Afrikaanse boerenorganisaties (ROPPA), Sabine Laruelle (BE), Minister van Middenstand en Landbouw (MR), Jean-Pierre De Leener (BE), tuinder, woordvoerder van het syndicaal bureau van het Vlaaams Agrarisch centrum (VAC) op haar beurt lid van CPE en Via Campesina.Moderator: Dirk Barrez.
Org: MO* - 2015 De Tijd Loopt – PFSA – Imagine Film Distribution. Tickets en reservaties: www.wefeedtheworld.be 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

  • Latijns-Amerika & ecologie
    Alma De Walsche schrijft over ecologische thema’s, van klimaat- en energiebeleid, over landbouw- en voedsel tot transitie-initiatieven en baanbrekers. Ze volgt al enkele decennia Latijns-Amerika, met een speciale focus op de Andeslanden.

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.