Wetsvoorstel aasgierfondsen goedgekeurd in commissie

Een wetsvoorstel dat aasgierfondsen moet verhinderen om nog langer beslag te laten leggen op Belgisch ontwikkelingsgeld, is vandaag (dinsdag) unaniem goedgekeurd in de commissie Buitenlandse Zaken.
Tijdens de bespreking van het wetsvoorstel in de commissie zei de nieuwe minister van Ontwikkelingssamenwerking, Charles Michel, het voorstel te steunen.
Nu de commissie het licht op groen heeft gezet, kan het voorstel donderdag in de plenaire vergadering van de Senaat goedgekeurd worden. De wet moet verhinderen dat commerciële kredietinstellingen nog langer beslag laten leggen op Belgisch ontwikkelingsgeld dat bedoeld is voor ontwikkelingslanden.
De Belgische ontwikkelingshulp in Congo-Brazzaville is bijvoorbeeld al sinds 30 december 2004 geblokkeerd. Toen liet het aasgierfonds Kensington International door een rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslag leggen op meer dan 5 miljoen euro Belgisch ontwikkelingsgeld dat bestemd was voor het land. Bovendien wordt een uitspraak door de Brusselse rechter pas in januari of februari 2009 verwacht.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.