Wollen sokkenverkoop tegen wollig imago

Om haar wollige imago te relativeren start Bevrijde Wereld uit Sint-Niklaas een sokkenverkoop. Wie deze winter Rock’n Woll-sokken aantrekt of wegschenkt als kerstcadeau, geeft de projecten van Bevrijde Wereld een duwtje in de rug.
  • Bevrijde Wereld Om haar wollige imago te relativeren start Bevrijde Wereld uit Sint-Niklaas een sokkenverkoop. Bevrijde Wereld
Om haar wollige imago te relativeren start Bevrijde Wereld uit Sint-Niklaas een sokkenverkoop. Wie deze winter Rock’n Woll-sokken aantrekt of wegschenkt als kerstcadeau, geeft de projecten van Bevrijde Wereld een duwtje in de rug.
Bevrijde Wereld ging op zoek naar sokken die op een verantwoorde manier in België geproduceerd zijn, en kwam uit bij het familiebedrijf Beirnaert Socks in Oudenaarde, één van de twee laatste sokkenfabrikanten in België, dat gecertificeerde wol gebruikt van Italiaanse schapen.
‘Ongeveer 99% van de sokken in België worden geïmporteerd. Naar de kwaliteit en de arbeidsomstandigheden heeft de consument meestal het raden’, zegt Bevrijde Wereld. ‘Eigenlijk bestempel ik de importeurs uit de lageloonlanden niet als echte concurrenten, want de kwaliteit van hun sokken is compleet anders’, vindt Didier Beirnaert die Beirnaert Socks leidt.

Turkije


Indien Beirnaert werkt uitbesteedt, trekt hij naar Turkije om daar -in de mate van het mogelijke- een ethisch verantwoorde fabrikant onder de arm te nemen. ‘Op zoek gaan naar een fabriek die met alles in orde is, is onbegonnen werk. Als je er op bezoek gaat, krijg je zo’n fabriek natuurlijk van zijn beste kant te zien’, zegt Beirnaert.
‘Wantoestanden komen trouwens overal voor, ook in Europa. In Portugal heb ik bijvoorbeeld schrijnende toestanden gezien, pure uitbuiting. Kleine bedrijfjes maken er massaal misbruik van Afrikaanse migranten die er aanspoelen’.

Bestellen


De sokken kosten 9 euro per paar en zijn beschikbaar in verschillende maten. Op de site van Bevrijde Wereld kan je ze bestellen. De sokken worden opgestuurd per post, of kunnen opgehaald worden bij Bevrijde Wereld (Nieuwstraat 70, 9100 Sint-Niklaas). Meer weten? Bel 03/777.20.15 of via info@bevrijdewereld.be.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.