03.09

Casa del Mundo

Om de vakantie af te sluiten is er geen betere plaats dan de Oude Vismarkt in Aalst op zondag 3 september. Sfeer, muzikale blijheid en het enthousiasme van de standhouders, dat is het klassieke recept. Voor ieder die in Aalst internationale samenwerking steunt is er wel iets naar zijn gading. Een babbel met vrienden bij een frisse pint of fair trade bubbels, een dansje op de ritmische klanken van salsa of rumba… het hoort er allemaal bij.

De 23e editie van Casa del Mundo richt zich op “de stad”, de plek waar ieder zich thuis moet kunnen voelen, mensen die er geboren zijn en de nieuwkomers. De stad,  de plek waar democratie het eenvoudigst en gemakkelijkst wordt beleefd en vorm krijgt.

Steden bekleden een sleutelpositie om grote, wereldwijde problemen aan te pakken. Problemen zoals de klimaatopwarming en de moeizame omslag naar een duurzame samenleving, nodig om onze kinderen en kleinkinderen  niet met alle problemen van onze koolstof samenleving op te zadelen.

Biodiversiteit, het verkleinen van de kloof tussen rijk en arm, … het zijn allemaal domeinen waar lokale gemeenschappen een belangrijk deel van de oplossing kunnen zijn.

Het programma van Casa del Mundo vind je op de website www.casadelmundo.be. Met redelijk beperkte middelen – de budgetten om het feest mogelijk te maken worden vrijgemaakt door de Stad Aalst, waarvoor onze dank – slaagt Casa del Mundo er ook dit jaar weer in om een fris, begeesterend en soms verrassend programma aan te bieden. De medewerking van meer dan 100 vrijwilligers is hiervoor belangrijk. Ook zij verdienen onze welgemeende dank.

Tot 3 september op de Oude Vismarkt?

zondag, 3 september, 2017 - 14:00
Oude Vismarkt, Oude Vismarkt, 9300, Aalst, Belgiƫ