11.01-30.01

Djangofolllies: 33 keer Django-feest

In januari is 33 keer feest, op de 25ste Djangofolllies!

Met 33 wervelende optredens vieren we in januari de verjaardag van Django Reinhardt. Jazzlegende, eigenzinnig gitarist, vernieuwer, toverend met maar drie vingers. Op deze feestelijke 25ste editie brengen ervaren muzikanten én jong talent in 27 zalen de muziek tot leven van onze mythische ‘Three fingered lightning’ Django.

De Vrienden van Brosella hebben er opnieuw een eclectisch festival van gemaakt.

Je bent hartelijk welkom in swingende hot clubs in heel het land. Beleef er verrassende melodische ontmoetingen tussen jong en oud, met nieuwe invalshoeken die Reinhardt’s erfenis alle eer aandoen.

Waar naartoe? Op djangofolllies.be vind je alle informatie!

Zeker niet te missen: Van Louis tot Django.

Op Django’s verjaardag, 23 januari, in La Tentation in Brussel!

Tcha Limberger Trio & Sebastien Giniaux bouwen dan melodische bruggen tussen Armstrong en Reinhardt, waarna L’Amicale de la Nouvelle Orléans met u danst door Dixieland. Ambiance!

Hiervoor heeft MO* vijf vrijkaarten in de aanbieding!

Maar er is zo veel meer! 

Er is voor elk wat wils, van de Gypsy jazz van de Canadese Quinn Bachand’s Brishen, en de Charlie Parker bebop in een uniek Gypsy Jazz jasje van de Paulus Schäfer Band tot de snarenbundels van Les Doigts de l’Homme en de Gypsy swing van het Modern Manouche Project.

Tcha Limberger Trio & Sébastien Giniaux geven twee extra concerten, en ook het Old Friends — Old Songs-ensemble met maestro’s Koen de Cauter, Fapy Lafertin en Rony Verbiest doen mee. Ook Mario Cavaliere’s Jazzy Strings ensemble spelen Django, zoals het Fapy Lafertin New Quartet met aanstormend Belgische talent.

Nieuwe ontdekkingen op Djangofolllies zijn het akoestisch Gypsy swing-kwartet Minor Sing, Antoine Boyer en Samuelito die nylon en staal versmelten voor hun poëtische ode aan de gitaar, en het Limburgse Tritane trio, dat warmte brengt in koude dagen.

Zoals u ziet, Django leeft. En hij swingt er vrolijk op los.

Kom zijn verjaardag dus zeker meevieren, en swing met ons mee!

Wie, waar, wanneer? Kijk op djangofolllies.be/optredens

vrijdag, 11 januari, 2019 - 20:00 tot woensdag, 30 januari, 2019 - 20:00
09.11-16.06
Thomas More hogeschool campus Lucas Faydherbe Mechelen
16.01
Vooruit Gent