04.08

Herdenking Hiroshima & Nagasaki 2019

Vredesoverleg Gent herdenkt jaarlijks de nucleaire bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. Deze twee Japanse steden werden op het einde van de tweede wereldoorlog vernietigd door een kernbom. We herdenken niet alleen de slachtoffers van oorlog en kernwapens, maar roepen ook op om dit verschrikkelijke wapen eindelijk te verbieden. 

Stop de financiering van kernwapens en onderteken het VN-kernwapenverbod!

>> 21u00: GRATIS VREDESCONCERT: ORGELCONCERT VAN ANNELIES FOCQUAERT <<

In de Sint-Niklaaskerk kan u luisteren naar een uitvoering van het orgelconcert ‘Ten Millennium Future’. Dit stuk werd geschreven in opdracht van een vredesorganisatie uit de Verenigde Staten. De achterliggende gedachte is: “Willen we als mensheid over 10.000 jaar nog bestaan of niet? Zo ja, hoe gaan we dan NU in actie schieten om dat mogelijk te maken?”

>> 22u00: CELLO, ZANG EN KAARSEN OP HET WATER <<

Aan de Korenlei plaatsen we lampionnen op het water voor alle oorlogsslachtoffers en in het bijzonder voor de slachtoffers van de kernbommen op Hiroshima en Nagasaki, 74 jaar geleden. Sopranen Anna Pardo en Kyoko Ishida, onder begeleiding van celliste Eline Duerinck, zorgen voor stemmige livemuziek op een gondel.

>> Een initiatief van Vredesoverleg Gent <<
www.vredesoverleggent.org
www.nonukes.be

zondag, 4 augustus, 2019 - 21:00