Sport en ecologie

Groenste voetbalploeg ter wereld speelt in bamboe outfit

Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

 

De Engelse voetbalclub Forest Green Rovers wil zichzelf opnieuw positioneren als groenste ploeg ter wereld met de lancering van een nieuwe outfit die voor 50 procent uit bamboe is gemaakt.

Forest Green Rovers is door FIFA en UEFA erkend als ’s werelds groenste voetbalclub. Vandaag maakt de club die naam nog eens waar met de voorstelling van de nieuwe outfit die twee seizoenen lang moet meegaan. De truitjes en broekjes zijn voor 50 procent vervaardigd uit bamboe, een snelgroeiend en duurzaam materiaal, en kregen voor de gelegenheid een groen-zwarte zebraprint mee.

Hiermee bevat de outfit naar verluidt een pak minder plastics dan een standaard voetbalplunje.

Veganistisch en klimaatneutraal

Forest Green Rovers serveert enkel veganistisch eten en drinken voor zowel de spelers, het bredere team en de supporters.

De ploeg kreeg vorig jaar ook als eerste het certificaat van klimaatneutraliteit van de Verenigde Naties omdat de club voor honderd procent op duurzame energie draait.  

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.