Coronacrisis in de VS

New Yorkers voelen zich in de steek gelaten door federale overheid in VS

MTA / Flickr (CC BY 2.0)

Een meerderheid van de New Yorkers voelt zich in de steek gelaten door de federale regering, blijkt uit onderzoek. In de Verenigde Staten is New York de stad waar de coronacrisis zich het sterkst laat voelen.

56 procent van de inwoners van New York City zegt dat de federale overheid te weinig voor hen doet om de coronacrisis het hoofd te bieden. Amper een vijfde vindt de federale hulp voldoende, de overige 23 procent twijfelt. Dat blijkt uit een enquête die de City University of New York (CUNY) heeft gehouden van 27 tot 29 maart.

In New York City, een stad van meer dan acht miljoen inwoners, verspreidt het coronavirus zich razendsnel. Ruim de helft van de New Yorkers (55 procent) schatte vorige week het risico om ziek te worden als “hoog tot zeer hoog” in; de week voordien was dat nog 39 procent.

Baan verloren

Ruim een derde van de New Yorkers meldt dat iemand in het gezin zijn baan heeft verloren als gevolg van de crisis; vooral vrouwen, latino’s en mensen met lagere inkomens zijn hard getroffen.

Een op de tien New Yorkers raakte bovendien zijn of haar ziekteverzekering kwijt doordat hij zijn of haar baan verloor als gevolg van de coronacrisis.

“Het is duidelijk dat de economische last van het coronavirus disproportioneel vaak terechtkomt bij de mensen in onze stad die dit het minst kunnen betalen”, zegt Ayman El-Mohandes, decaan van de School voor Volksgezondheid van CUNY.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2770   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2770  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.