27.01

Pas de loi climat? Geen Wetstraat!

Zondag 27 januari 2019 van 13:30 — 15:30
Wetstraat 16, 1000 Brussel

Geen Klimaatwet? Geen Wetstraat!

Wanneer een klimaatmars van 75 000 mensen niet genoeg is, moeten we de machthebbers duidelijk maken dat het tijd wordt voor een reële systeemverandering!
Net als het IPCC, geloven wij dat we zo snel mogelijk en op een radicale manier alle aspecten van onze samenleving moeten veranderen! Dit is enkel haalbaar als we de ontginning van fossiele brandstoffen NU stopzetten. We moeten gaan voor een transitie naar 100% hernieuwbare energie samen met een verandering in onze productie en consumptie. Maar vooral door het probleem aan te pakken bij de grootste vervuilers. Het zijn immers de meest kwetsbare groepen (evengoed hier als in het Zuiden) die lijden onder de klimaatsverandering en onze huidige destructieve economie.

Tijd voor actie! Op zondag 27/01 komen we samen voor nummer 16 op de Wetstraat. Gewapend met krijt en slogans, zullen we schrijven wat we willen veranderen aan de wet…. En dit op de Wetstraat! 

Op 27/01 een eerste keer, werkt het niet komen we een tweede keer terug, en zo verder… Tot er verandering komt!

Zolang er geen wet is, geven we de Wetstraat niet vrij. Geen wet, geen Wetstraat!

De Wetstraat mag dan wel een neutrale zone zijn, voor het klimaat bestaan er geen neutrale zones. Wat is een beetje ongehoorzaamheid in vergelijking met wat op het spel staat? Het is maar een klein risico tegenover de gevolgen van ons zwijgen. We probeerden reeds op een kalme, maar duidelijke manier de noodzakelijke veranderingen te eisen; het antwoord was minachting en hypocrisie. Samen zullen we op de 16de sterk staan. Net als tijdens de klimaatmars, zullen één familie zijn, vrienden en vriendinnen, en allemaal pacifistisch.
We zullen onze standvastigheid duidelijk tonen: we blijven de vernietiging van onze aarde en de ongelijkheden die hiermee gepaard gaan bestrijden. Fake oplossingen en halve maatregelen aanvaarden we niet meer.
Wordt deze actie niet serieus genomen worden, dan komen we terug. 
De klimaatsverandering zal niet verdwijnen. Wij ook niet. De politieke wereld staat stil en wij zullen voor actie zorgen!

There’s no planet B!

Meer info op Facebook.

zondag, 27 januari, 2019 - 13:30
Wetstraat, Wetstraat 16, 1000, Brussel, België