Forward Fest 2022

Hoe blijf je waarheidsgetrouw in tijden van desinformatie?

Op 5 en 6 mei vond Forward Fest plaats, het festival van de internationale solidariteit, georganiseerd door 11.11.11, ngo-federatie en VLIR-UOS. Op dag twee organiseerde MO* in de Brusselse KVS een boeiend gesprek over het desinformatietijdperk.

Vandaag verspreiden leugens zich altijd sneller dan de waarheid en lijken ze meer alomtegenwoordig en langduriger. Wanneer niemand nog gelooft in het concept van de waarheid en een fact-free politiek de overhand krijgt, profiteren leugenaars met financiële of ideologische agenda’s. Maar we zijn niet hulpeloos en kunnen met succes tegen de stroom ingaan.

MO*hoofdredacteur Jago Kosolosky sprak op Forward Fest met Eva Davidova (persverantwoordelijke voor Amnesty International Vlaanderen), Nathalie Van Raemdonck (onderzoekster verbonden aan de VUB en het Hannah Arendt Instituut) en Kyrill Hartog (journalist bij Are We Europe) over de strijd tegen desinformatie en de zoektocht naar de waarheid.

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek (Engels).

Over de sprekers

  • Eva Davidova is woordvoerder van Amnesty International Vlaanderen. Ze is een journalist en mensenrechtenactivist uit Tsjetsjenië, met bijzondere aandacht voor LGBTI+ en vrouwenrechten in de Kaukasus.
  • Nathalie Van Raemdonck is doctoraatsonderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel, verbonden aan het Hannah Arendt Instituut. Haar onderzoek gaat over sociale media platformen, sociale normen en de organische verspreiding van misinformatie online.
  • Kyrill Hartog is journalist, storyteller, digitaal strateeg en bestuurder bij Are we Europe, een stichting die pan-Europese media-initiatieven stimuleert.
  • Jago Kosolosky is hoofdredacteur van MO*.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3196   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift