16.01

We Own It #2: Debat over openbaar vervoer

Op zoek naar een duurzaam en sociaal rechtvaardig mobiliteitsbeleid!

16 januari, 19u30
Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

De ACOD en Vooruit organiseren een nieuwe gespreksavond over onze openbare diensten. Eerder was er al een symposium (We Own It) over de gevaren van privatisering en een gespreksavond (We Own It #1) over sociale media in publieke handen. Deze keer leggen we de focus op het openbaar en collectief vervoer. 

Mobiliteit belangt ons allen aan.  Dagelijks verplaatsen we onszelf om te werken, opleidingen te volgen, mensen te bezoeken of boodschappen te doen. Maar hoe kunnen we als samenleving het best eigendom toekennen en controle uitoefenen over een sector die alsmaar aan belang toeneemt? Hoe maken we mobiliteit toegankelijk voor iedereen zodat niemand in de onmogelijkheid verkeert om zichzelf te ontplooien? Hoe zorgen we ervoor dat onze verplaatsingen gebeuren op een manier die onze leefomgeving gezond houdt en de opwarming van de aarde actief tegengaat?

Het zijn prangende vragen gezien de nakende liberalisering van het reizigersvervoer per bus, tram, metro en trein. We leggen ze voor aan onze gasten:

- Gunther Blauwens (nationaal secretaris ACOD Spoor)
 — Rita Coeck (federaal secretaris ACOD Tram Bus Metro)
 — Lode Vanoost (journalist De Wereld Morgen)
 — Greg Verhoeven (adviseur begroting, economie en mobiliteit studiedienst Vlaams ABVV
 — Rudy De Ceunynck (Trein Tram Bus, lid raadgevend comité voor de treingebruikers NMBS)

woensdag, 16 januari, 2019 - 19:30
Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000, Gent, België