Isabelle Vanhoutte (º1987) is freelance journaliste en geeft sinds 2016 verslag over bottom-up-initiatieven rond duurzaamheid en circulaire economie.
Waarom een divers ecosysteem van geld ons goed kan doen

Overal ter wereld verschijnen gemeenschapsmunten. Van de Bangla Pesa in Keniaanse sloppenwijken tot de Londense Brixton Pound: alternatieve munten maken een andere economie mogelijk, waarin groepen mensen waarde toe kunnen kennen aan dingen die vandaag als economisch waardeloos gezien worden, of waarmee lokale economieën weerbaarder kunnen worden. Hoe zit het fenomeen in elkaar?
Een gesprek over gemeenschapsmunten met Sander Van Parijs van Muntuit en Stijn Cottenier van de Roeselaarse munt Talento.
‘Het is absurd dat we voor ons geldsysteem met een monocultuur werken’
Sander Van Parijs van netwerk gemeenschapsmunten Muntuit: ‘Het is absurd dat we voor ons geldsysteem werken met monocultuur, terwijl we vanuit de biologie weten dat, als er iets mis is met die ene cultuur die je plant op je veld, je met een gigantisch probleem zit. Dat hebben we ook gezien bij de financiële crisis van tien jaar geleden.’
Concept en stem van Isabelle Vanhoutte. Montage door Katinka De Jonge, geluid door Hannes Veeckman. Met de steun van MO*
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie.
Zonder jouw steun bestaat MO* niet.
Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift
Lees ook
-
Wedstrijd
-
Column
-
Commentaar
-
Reportage
-
Nieuws
-
Analyse