Google creëert klimaatsimulator

Internetgigant Google heeft een klimaatsimulator ontwikkeld die aan iedereen toelaat om de gevolgen van verschillende klimaatscenario’s te bekijken.
In december probeert de internationale gemeenschap een opvolger voor het Kyoto-protocol te vinden. Volgens veel waarnemers is de klimaattop in Kopenhagen hét beslissende moment voor de strijd tegen de klimaatverandering, maar de voorbereidende gesprekken zitten muurvast.
Om het voor iedereen begrijpelijk te houden, heeft Google een klimaatsimulator gebouwd in samenwerking met de Deense regering. Gebruikers van Google Earth kunnen daarmee de mogelijke gevolgen van de klimaatverandering bekijken en mogelijke oplossingen verkennen.
Google maakte gebruik van de klimaatdata van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), het klimaatpanel van de VN. De simulator geeft een overzicht van de verwachte veranderingen in temperatuur en neerslag tijdens de komende eeuw bij verschillende uitstootscenario’s.
Tegelijk lanceert Google een speciaal kanaal op YouTube, waar gebruikers hun visie op het klimaatprobleem en mogelijke oplossingen kunnen posten. Een selectie van de inzendingen zal uitgezonden worden tijdens de top in Kopenhagen en op een speciaal debat in samenwerking met nieuwszender CNN.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3153   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift