Dossier: 
Aflevering 2 van journalistieke podcast Van Tel

Van Tel: is India klaar voor 500 miljoen jongeren?

500 miljoen. Dit getal staat voor het aantal Indiërs dat vandaag twintig of jonger is. Het is een hallucinant getal en dat vinden ze ook in Delhi. De Indiase regering pakt er immers voortdurend mee uit, ervan overtuigd dat deze massa jongeren de motor zal zijn voor de snelgroeiende economie van India.

Dat laatste vernemen we van studiogast en India-expert Gie Goris, die ons dit getal bezorgde. De voormalig hoofdredacteur van MO* heeft het er ook over in zijn gloednieuwe boek India. De onzichtbare gigant. Wat betekent deze jonge bevolking nu echt voor de toekomst van India? Zijn zowel het onderwijs als de arbeidsmarkt er klaar voor? Wat zijn de uitdagingen? En waarom zouden wij Belgen dat überhaupt dat moeten weten?

U hoort er alles over in een nieuwe aflevering van onze podcast Van Tel. Gastvrouw is Tine Danckaers.

Beluister hier aflevering 2 of ontdek de podcast op Spotify, Apple of uw favoriete podcast-platform.

In de journalistieke podcast Van Tel gaat MO* maandelijks op zoek naar de verhalen achter opvallende cijfers. We komen voortdurend cijfers tegen: getallen die vragen oproepen, die intrigeren en die onontgonnen verhalen verbergen. Wie zijn de 434 Albanezen die in één jaar tijd in een Belgisch transitcentrum terechtkwamen? 500 miljoen Indiërs zijn twintig jaar of jonger. Is de Indiase arbeidsmarkt klaar om deze jongeren straks een job te geven? Met deze en nog veel meer getallen gaan onze journalisten aan de slag. We nodigen ook experts uit die een opmerkelijk getal meebrengen naar de studiotafel en het daar voor ons ontrafelen.

Met dank aan Stampmedia

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.