Groene economie en Rio+20: wat met het sociale?

Green Economy and Sustainable Development: Bringing Back the Social

In de aanloop naar de Rio+20 conferentie die van 20 tot en met 22 juni plaats vindt in Rio de Janeiro, publiceert het VN-onderzoeksinstituut voor sociale ontwikkeling (UNRISD) een zesdelige reeks video’s over de sociale dimensie van duurzame ontwikkeling. Met de reeks video’s wil het UNRISD het sociale ook op de agenda van Rio+20 brengen.

In deze video, die de eerste in de reeks vormt, worden ook de problemen van het concept van groene economie besproken. Verschillende organisaties en instellingen hanteren een andere definitie van dit concept, waardoor dikwijls misverstanden ontstaan. Over groene economie en de Rio+20 conferentie leest u meer in het dossier De grijze zones van de groene economie, dat op 30 mei verschijnt in MO*magazine van juni.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.