Firdaus Omar (CC BY-NC-ND 2.0)
Opinie

‘Dit is waarom landen zoals Rusland de illegale drugshandel ondersteunen’

Wereldwijd zijn regeringen betrokken in de illegale drugshandel. Waarom gebeurt dit en wat zijn de gevolgen? Journalist en auteur John P. Ruehl: ‘Drugs produceren of de handel ervan “belasten” kan cash opleveren als zwart geld, om begrotingen in evenwicht te brengen of om elites te verrijken.’
John Englart (CC BY-SA 2.0)
Opinie

Hoe effectief is het nieuwe verbod op kernwapens? ‘Er is hoop’

Het Verbodsverdrag op kernwapens is sinds een week een feit, maar hoe effectief is het verdrag eigenlijk als de negen kernmachten zich opstandig blijven opstellen, vraagt Thalif Deen, VN-correspondent in New York zich af.
Göran Höglund (Kartläsarn) CC BY-ND 2.0
Opinie

Wat nu met de Korea’s?

Tijdens de mislukte top in Vietnam waren alle schijnwerpers gericht op de VS en Noord-Korea. Zuid-Korea bleef veel meer op de achtergrond. Nochtans zijn er grote gevolgen op korte en lange termijn.
CC Jean Wimmerlin / Unsplash
Opinie

De terugkeer van natuur in oorlogszones kan de wonden helpen helen

In zones waar gevochten is, kan de natuur zich soms snel herstellen en soorten die elders bedreigd zijn, floreren. De natuur kan in die zones mee helpen om de wonden van het conflict te helen.
Morning Calm Weekly Newspaper CC BY-NC-ND 2.0
Opinie

Waarom de twee Korea’s waarschijnlijk nooit meer samensmelten

De toenadering tussen de twee Korea’s betekent lang niet dat de landen kans maken op een hereniging, integendeel, schrijft Niki Alsford, directeur van het International Institute of Korean Studies aan de University of Central Lancashire.
Uri Tours (CC BY-SA 2.0)
Opinie

Nucleaire dooi broos maar hoopvol

Na een periode van pure provocatie is de wereld getuige van een ongeziene ommekeer. Na een versoepeling ten aanzien van Zuid-Korea, lijkt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ook bereid om over een nucleaire dooi te praten. Kan Amerikaans president Donald Trump dit mee helpen verwezenlijken?
Mathieu Thouvenin CC BY-NC-ND 2.0
Opinie

Waarom een beperkte Amerikaanse aanval op Noord-Korea een bijzonder slecht idee is

Ondanks de recente toenadering tussen de Korea’s in de aanloop naar de Winterspelen blijft de kans op een militair conflict in 2018 groot, schrijft Andrew O’Neil, hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de Griffith University in Australië.
Driedprawns (CC BY-SA 3.0)
Opinie

Is een eengemaakt Korea wel mogelijk?

Het gemeenschappelijke Koreaanse team op de Olympische Winterspelen doet de hoop op een oplossing op lange termijn toenemen. Maar dan moet wel rekening gehouden worden met de lessen uit de vorige drie pogingen tot toenadering, schrijft JI-Young Lee, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de American University School of International Service. ...
Republic of Korea (CC BY-SA 2.0)
Opinie

Koreaanse crisis: haalt de telefoondiplomatie van Xi Jinping iets uit?

In nog een rondje telefoondiplomatie heeft Xi Jinping zijn visie op de Koreaanse crisis tegenover Trump uiteengezet. De verslagen van het gesprek geven een indruk van verzoening, maar intussen houden zowel de VS als Noord-Korea hun dreigende taal en uitdagende handelingen vol.
Stefan Krasowski CC BY 2.0
Opinie

‘Noord-Korea weet heel goed dat het geen oorlog kan betalen’

De escalatie rond de Noord-Koreaanse rakettesten en de oorlogszuchtige reactie van de Amerikaanse president Trump jagen velen schrik aan. Wie vreest dat Pyongyang ten oorlog wil trekken, heeft het gelukkig fout, schrijft Ra Mason, docent Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van East Anglia.

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.