© instagram/rterdogan
Wereldblog

Proces in de VS baart Turkse president Erdogan kopzorgen

De betrekkingen tussen Turkije en de VS zijn uiterst gespannen. Ankara eist dat de Amerikanen imam Fethullah Gülen uitleveren en staan afwijzend tegenover de samenwerking die Washington is aangegaan met Syrische Koerden. Daarnaast is de Turkse president Erdogan verontrust over een proces in New York tegen een in Iran geboren zakenman. 
Erik de Haan (CC BY-NC 2.0)
Wereldblog

Turkije dreigt een geïsoleerd land te worden

De tulpencrisis leidt tot angstige gevoelens onder Nederlanders in Turkije. Dat president Erdoğan en zijn Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) tot veel in staat zijn tegen hen die zij als vijanden beschouwen, ontgaat de Nederlanders in Turkije bijvoorbeeld zeker niet.  
Jez S (cc)
Wereldblog

Ultranationalisten, Alt Right, Turkse Islamisten en Russische conservatieve rabbijnen: één strijd

Eerder zagen we hoe de invloed van de Russische ultranationalist Alexander Dugin en de Turkse imam Fethullah Gülen zich uitstrekt tot de VS en Europa. In dit laatste deel gaat het over Israël, want in dat verband komen we beide figuren eveneens tegen.
Ulusal06 (CC0)
Wereldblog

Welke invloed oefent de Russische ultranationalist Alexander Dugin uit op de Turkse machthebbers?

Dat Rusland en Turkije weer on speaking terms zijn, zou wel eens te maken kunnen hebben met de bijzondere rol van de Russische ultranationalist Alexander Dugin. In een reeks van 3 blogartikels onderzoekt schrijver Peter Edel wat er aan de hand is.
ccarlstead (CC BY-NC-ND 2.0)
Wereldblog

De hang naar complottheorieën van Turks president Erdogan

De Turkse president en zijn partij de AKP bedienen zich graag van samenzweringstheorieën om tegenslagen of fouten te verklaren, schrijft wereldblogger Peter Edel. Maar er zijn ook momenten waarop dat truukje niet meer werkt. 
Fibonacci Blue (CC BY 2.0)
Wereldblog

‘De VS is onderdaan van de Amerikaan’

Alexander Van Leuven (34) is radicaliseringsambtenaar in Mechelen en doctoraatsonderzoeker deradicalisering aan de KU Leuven. De antropoloog is door de VS geselecteerd als ‘young potential’ voor het High Potential Leadership Program rond radicalisering.
Scott Lum (CC BY-NC 2.0)
Wereldblog

Waarom “post-truth” niet om het verlies van waarheid draait, maar om het verlies van waarden

De Oxford Dictionaries verkozen “post-truth” in 2016 tot het woord van het jaar en ook in 2017 lijkt dit buzzwoord alomtegenwoordig. Het woord wordt ook steeds opnieuw gebruikt in de context van de Brexit en van Trump, maar wat betekent het eigenlijk? En wat impliceert het? 
Ex13 (CC BY-SA 4.0)
Wereldblog

Referendum over de grondwet: Maken de Turken van Erdogan een superpresident?

Over een week of acht stemmen de Turken in een referendum over de nieuwe Turkse grondwet. Stemmen de Turken “Ja” dan wordt de populaire Erdogan op slag een soort superpresident met heel wat meer macht. Toch zijn er blijkbaar twijfels bij heel wat Turken. 
OECD (CC BY-NC 2.0)
Wereldblog

Populisten en technocraten schaken om Peru

Bij de afgelopen presidentsverkiezingen in Peru in juni dit jaar won Pedro Pablo Kuczynski (PPK) het met een voorsprong van amper 0.3% van Keiko Fujimori (Fuerza Popluar). De drie dagen tussen de stembusgang en de definitieve uitslag waren van de spannendste uit mijn leven. Er zijn al verschillende heel goeie blogs geschreven over Keiko en Fue ...

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.