De humanitaire corridor naar Oekraïne

De Oekraïense regio aan de grens met Roemenië, Hongarije en Slovakije is de veiligste van het land. Daarom passeren er veel Oekraïners uit getroffen gebieden.

Hoe staten geven en nemen met papieren

Papieren en de rechten die eraan verbonden worden, zijn broos en fragiel. Talloze verhalen en mensenlevens tonen dat aan.

Kan de Congolese long de wereld redden?

Hoewel het Amazonewoud beduidend groter is, halen de tropische wouden in het Congobekken vandaag meer CO2 uit de lucht. Het is de krachtigste long ter wereld.

Wie staat het water nu al aan de lippen?

Ze vallen niet meer te ontkennen: de hittegolven, bosbranden, regenbommen, droogtes, toegenomen in aantal én in intensiteit.

Senegal, tolerantie troef?

Wat zijn Senegals troeven tegenover de risico’s van overlopend extremistisch geweld uit de Sahel? Met die vraag trok MO*journalist Kris Berwouts er naartoe.

Winst is belangrijker dan deelnemen

Topsport is een enorm winstgevende internationale industrie. Deze sector heeft onze visie op lichaamsbeweging ook intens veranderd.

De inheemse klimaatstrijd

Inheemse gemeenschappen, die leven van, in en met de natuur, worden genadeloos hard geraakt door de klimaatverandering.

Alles Wordt Beter

Andere stemmen, nieuwe verhalen, verrassende perspectieven.

Geloof op de vlucht

Vluchten betekent alles achterlaten: je geboorteland, familie, vrienden en spullen waar je aan gehecht bent. Maar sommige dingen nemen vluchtelingen mee, zoals hun geloof.

Wie zijn de verliezers van de digitalisering?

De winnaars van de digitale revolutie kennen we: Westerse bedrijven die met hun “sociale media” het publieke debat roekeloos beheren en die geld verdienen aan gevaarlijke desinformatie.

Op de Oekraïense frontlijn

Rusland is Oekraïne binnengevallen.

Loopt Europa leeg?

Grote gebieden in Europa raken ontvolkt. Van Spanje tot Hongarije lopen dorpen leeg. Boosdoeners zijn emigratie, een hoog sterftecijfer en een laag geboortecijfer.

Pagina's