18.05

20 jaar Kunsthal Extra City + Expo “Ancestral Clouds Ancestral Claims”

Het is feest in Antwerpen! Kunsthal Extra City bestaat twintig jaar en dat wordt gevierd op 18 mei 2024 met een twintig uur durende happening boordevol beeldende kunst, muziek, workshops, spoken word, performances, een DJ-set, een slaapconcert en een aantal speeches… kortom een spannende en geconcentreerde mix – noem het een staalkaart – van wat Extra City te bieden heeft.

Behalve met een twintigste verjaardag kan Kunsthal Extra City ook uitpakken met haar honderdste (!) tentoonstelling. Van 11 mei tot 15 september 2024 valt de eer te beurt aan Ancestral Clouds Ancestral Claims met poëtische video-installaties van het intercontinentaal en intergenerationeel kunstenaarsduo Denise Ferreira da Silva en Arjuna Neuman. Samen maken ze elemental cinema, een reeks immersieve videowerken rond de elementen water, lucht, vuur en aarde en hun onderlinge verwevenheid. Naast deze nieuwe tentoonstelling, die meteen ook een Belgische primeur is, neemt Kunsthal Extra City bovendien drie nieuwe werken op in de semi-permanente collectie Periphery. En alsof de vreugde nog niet groot genoeg is, doet ook directe ‘buur’ en partner Antwerp Art een duit in het zakje. Zij vieren de 10e editie van het Antwerp Art Weekend. Kortom: in mei ademt Antwerpen meer dan ooit beeldende kunst. 

Al twintig jaar biedt Kunsthal Extra City de ruimte om, via kunst, na te denken over de veranderende samenleving. In het voormalige Dominicanenklooster op een steenworp van het Antwerpse Centraal Station ontpopt Kunsthal Extra City zich tot een toegankelijke en inspirerende plek voor hedendaagse beeldende kunst. Extra City beschikt over maar liefst 1000m² tentoonstellingsruimte waarmee de kunsthal een unieke middelgrote speler vormt in het Antwerpse beeldende kunstenveld. Extra City kiest ervoor om ook niet-commerciële vormen van beeldende kunst te tonen en de aandacht op nieuwe en ondergerepresenteerde praktijken te vestigen. De kunsthal wil op een laagdrempelige manier communiceren en bezoekers genereus ontvangen.

Alle info: https://extracitykunsthal.org/

zaterdag, 18 mei, 2024 - 12:00

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.