Afro-Latino Festival in Bree

Het Afro-Latino Festival in Bree (Opitter) is aan zijn negende editie toe. Op 22, 23 en 24 juni vullen internationale topbands het hoofdpodium, op het tweede podium - het Hacienapodium - staan onbekende maar talentvolle groepen.
Op verschillende locaties zullen DJ’s een feestje bouwen. Elders op het festival kan je dansinitiaties volgen, iets drinken aan de Afrikaanse bar, uitrusten in het hangmattendorp, rondkuieren in het berberdorp of genieten in de sigaren- en cocktailbar, de champagne- en wijnbar of exotisch eten.

Dit zijn de headliners:


  • Morgan Heritage: de absolute top uit de hedendaagse rootsreggae, als jij zegt: Marley, dan zeg ik The Wailers. Als jij dan The Wailers zegt, zeg ik: Morgan Heritage. Dat zijn zowat de verhoudingen !  Morgan Heritage doen slechts één optreden in België dit jaar en dat op Afro-Latino !
  • Africando: deze legendarische salsaband die West-Afrikaanse zangers combineert met Cubaanse muzikanten bracht in 2006 één van de beste salsaplaten uit van de laatste jaren ! Ze verzorgen ons van hun allereerste optreden op Belgische bodem sedert die plaat !
  • Tabou Combo: hét muzikaal instituut van Haïti komt exclusief voor Europa naar Afro-Latino. Het toppunt van Caraïbische carnaval !!
  • Yerba Buena: zowat de hipste urban latin band uit New York komt hun enige show in België dit jaar brengen.
  • Lura: dé muzikale dochter van de levende legende Cesaria Evora werd begin dit jaar veelvuldig gedraaid op VRT Radio 1. Ze komt voor het eerst in Vlaanderen haar kunnen tonen. Een éénmalig optreden in Vlaanderen van dit nieuw supertalent !
  • Raul Paz: de franse Gabriel Rios, of is het omgekeerd… Hij komt voor het eerst naar Vlaanderen afgezakt, na optredens in de Olympia (Parijs), Roskilde, Montreux Jazz Festival,…
  • Jean Bosco Safari: na enkele jaren is hij weer boven water en hoe ! Zijn nieuwe “Wake up an Dream”-tour start op Afro-Latino. Voor het eerst keert Safari terug naar zijn roots door Rwandese power drums toe te voegen aan zijn songs.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.