Afro-Latino Festival trekt 22.000 bezoekers

Het Afro-Latino Festival (25 tot 27 juni) lokte het voorbije weekend 22.000 bezoekers naar Bree. Er was wereldmuziek te horen maar ook muziek van eigen bodem. We spraken met enkele artiesten over de kracht van muziek, hun drijfveren en… wat ze graag mee naar huis namen.

  • Afro-Latino 22.000 bezoekers Afro-Latino

Op de affiche stonden ondermeer Sean Paul, Ali Campbel’s UB40 en Inner Circle. Buiten de drie podia, diverse drankstanden met o.a. cocktails en speciale bieren, en uitgebreide rand- en kinderanimatie was er ook de Mixed Media Lounge, waar artiesten een akoestische set speelden, aangevuld met interviews en signeersessies.

Muziek om te vieren

Blue King Brown is een band die afrobeat en reggae maakt. Ze komen uit Australië en zijn met acht, allemaal met verschillende roots. “Onze muziek is geïnspireerd door reggae en afrobeat, we spelen muziek om muziek te vieren.” legt Natalie Pa’apa’a, zanger en gitarist van Blue King Brown, uit.

Blue King Brown waren voor de eerste keer in België. “De beste manier om een band met het land en het publiek te creëren is een festival. Vanavond gaan we een hoog energetische show geven, we willen het publiek erbij betrekken en spelen nieuwe maar ook oude liedjes.” Aldus Natalie Pa’apa’a, zanger en gitarist van Blue King Brown. Ze hielden zich aan hun woord en haalden met elke noot die ze speelden, meer mensen naar mainstage.

Bedanken

Veel artiesten zijn gesteld op hun vaderland en hun afkomst. Zo ook T-Vice uit Haïti. Na de verwoestende aardbeving begin dit jaar zetten ze een internationale tour op om de heropbouw van het land te steunen. Roberto Martino, zanger en gitarist: “We komen van heel ver, en het is een plezier om mijn landgenoten met problemen hier te vertegenwoordigen. We willen ook iedereen bedanken voor het steunen van Haïti.”

“Muziek is universeel”

Roger Lewis, zanger en gitarist van Inner Circle vindt dat muziek voor elke artiest een bepaalde betekenis of boodschap heeft.“Ik was 8 jaar toen ik voor het eerst echt in contact kwam met muziek. Later kwam ik tot de vaststelling dat ik zelf muziek wou maken. Iedereen zei toen dat ik te dik was, dat ik er niet uitzag als iemand die muziek maakt en dat ik het nooit zal halen. Maar hier staan we, zelfs jaren na de liedjes A-La-La-La-La-Long en Bad boys. Zo zie je maar, liefde overwint alles en muziek is universeel!”

Vrijheid

Een groepsnaam afkorten is voor lange namen zoals Bantu Continua Uhuru Consciousness of kortweg BCUC vaak een goede oplossing. Zithulele ‘Jovi’ Zabina, zanger: “BCUC betekent vele dingen, maar bovenal vrijheid, in elke zin van het woord. Dat niet alleen belangrijke mensen wat te zeggen hebben. Met vrijheid bedoelen we ook culturele vrijheid net als ook het recht op gratis onderwijs.”

Verlanglijstje

De Belgische specialiteiten vallen ook in de smaak bij artiesten van over de hele wereld. Natalie Pa’apa’a van Blue King Brown: “Belgische chocolade staat sowieso bovenaan op onze lijst met dingen die we moeten kopen in België.” Voor El Gran Silencio was de keuze snel gemaakt: “Bier en meisjes.”

Meer info op www.afro-latino.be

© 2010 – StampMedia – Sofie Bozzelli

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

  • StampMedia versterkt de stem van jongeren tussen 16 en 26 jaar. Ze dichten de inhoudelijke en vormelijk kloof tussen media en jongeren door hen (en hun begeleiders) mediawijs te maken en

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.