Akkoord rond groener winkelen

UNIZO, Fedis, UCM en federaal minister voor Klimaat en Energie Paul Magnette (PS) zijn overeengekomen om het aandeel milieuvriendelijke producten in de distributiesector te verhogen.
  • by iboy daniel (creative commons-licentie) Consumenten moeten makkelijker milieuvriendelijke producten terugvinden. by iboy daniel (creative commons-licentie)
Doel van de overeenkomst: handelaars en consumenten bewust te maken van de milieu-impact van verbruiksgoederen, het makkelijker maken voor consumenten om milieuvriendelijke producten terug te vinden in de winkelrekken en ‘best practices’ uitwisselen.
Het akkoord voorziet in een latere fase meer specifieke overeenkomsten rond enkele productcategorieën, zoals wasproducten, energiezuinige lampen (spaarlampen, LED’s), gecertificeerd hout en energiezuinige elektroapparaten. Vertegenwoordigers van de overheid en de sectoren zullen in een begeleidscomité zetelen die de verdere uitvoering zal begeleiden.
Het Netwerk Bewust Verbruiken vindt de kaderovereenkomst een goede zaak, maar de organisatie hoopt dat het geen lege doos blijft, zodat het verder gaat dan winkels en winkelketens een groen imago geven. Netwerk Bewust Verbruiken en partners zijn in ieder geval bereid om de winkels bij te staan met hun expertise rond duurzame producten en communicatiecampagnes.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.