Argentijnse film begint aan plattelandsodyssee

Twee Argentijnse filmfanaten beginnen eind dit jaar aan een rondreis van bijna een jaar door de cinematografische woestijn. Ze hebben een projector, een groot scherm en een collectie goede DVD’s bij zich en willen daarmee plattelandsbewoners vaak voor het eerst in hun leven in aanraking brengen met de magie van de film. “Er wordt al overal naar ons uitgekeken”, zegt cineast en initiatiefnemer Alex Sly.
“We nemen ongeveer 80 DVD’s mee, langspeelfilms, kortfilms, documentaires, cartoons en kinderfilms”, vertelt Sly, die ook bekendheid geniet als fotograaf. Hij zal grote Argentijnse klassiekers bij zich hebben, maar “er zullen ook kaskrakers tussen zitten.” Er zijn alleen vertoningen gepland op plaatsen waar tot ver in de omtrek geen cinemazaal is.
De reis voert door elf provincies in het noorden van Argentinië en daarna door twaalf andere Latijns-Amerikaanse landen, tot in Mexico. Als er nog extra geld wordt gevonden, komen daar nog een drietal landen bij. Sly en zijn partner, de politicologe Inés Kracht, willen ook overal reacties vastleggen om met dat materiaal later een documentaire te maken.
“Rodando Cine” krijgt onder meer steun van twee Argentijnse filminstituten en de Argentijnse ambassades in de regio. De tweede bedoeling is immers de Argentijnse film bekender te maken. Maar veel concessies worden daarvoor niet gedaan. De tournee doet alleen godverlaten oorden aan, en Sly rekent op niet meer dan 200 toeschouwers per dag. Voor dat publiek worden de vertoningen dan wel een openbaring, want de meesten krijgen zelfs de meest commerciële films nooit onder ogen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.