Belgische arts raakt Gaza binnen

De Belgische neurochirurg Najib Ramzi slaagde er gisteren (zondag 11 januari) in met een konvooi ziekenwagens Gaza te bereiken via Egypte. Dat is tot nu toe nog maar enkele buitenlanders gelukt.
Ramzi  trok naar Gaza in opdracht van Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W). Hij wordt er in de eerste plaats ingezet in het Shifa Hospitaal, waar hij met een Noors team zal samenwerken.
Daarnaast is het ook de bedoeling dat Ramzi een bezoek brengt aan het Al-Awda Hospitaal, vlakbij het vluchtelingenkamp van Jabalia. Dat ziekenhuis wordt namelijk gerund door de Union of Health Work Committees, een partner van G3W.
Om het Al-Awda Hospitaal te steunen heeft G3W bovendien een campagne opgezet met onder meer de verkoop van steunkaarten en allerhande culturele initiatieven. Schenkingen zijn meer dan welkom, en dit op het rekeningnummer 001-1951388-18, met mededeling “Gaza”.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.