Britse leger lanceert interactieve oorlogsvideo’s

Het Britse leger heeft zeer realistische interactieve oorlogsvideo’s online geplaatst. Wie de website bezoekt, lijkt echt in een woestijnoorlog te zitten en kan zo nagaan of hij of zij geschikt is voor de oorlog, zegt het Britse leger. Het hoopt zo meer jongeren te rekruteren.
Start Thinking Soldier heet de campagne. De video’s laten zeer realistische oorlogssituaties zien. Ze zijn zo gefilmd dat het lijkt alsof de bezoeker deel uitmaakt van de gevechtseenheid. Door de krakende radiocommunicatie en overkomende gevechtsvliegtuigen wordt hij nog meer ondergedompeld in de stresserende oorlogssfeer. Regelmatig wordt de bezoeker voor keuzes geplaatst en moet hij onder tijdsdruk beslissingen nemen (“Wat zou jij doen?”). Maakt hij een fout, dan deelt de bevelhebber hem dat meteen mee.
Deze week is de eerste missie gelanceerd: een aanval op een explosievenfabriek in de woestijn. Wanneer de kijker het gebouw nadert, krijgt hij drie mogelijkheden: de deur intrappen, een luchtaanval uitvoeren of een gat in de muur blazen. Wie voor een luchtaanval kiest, krijgt meteen een uitbrander: een bombardement vernietigt belangrijke informatie.
Binnen kan de bezoeker met behulp van de muis rondkijken. De ruimte oogt onschuldig. De bezoeker moet zoveel mogelijk materialen identificeren, waarmee explosieven kunnen worden gemaakt. “Haast je, voltooi de zoektocht”, beveelt de bevelhebber via de radio. “Je moet zoeken, niet rondkijken”, snauwt hij wanneer de bezoeker geen voorwerpen aanklikt.
De opvallende website maakt deel uit van een nieuwe rekruteringscampagne van het Britse leger. Het Britse leger moet elk jaar 15.000 soldaten rekruteren en maakt daarom gebruik van innovatieve campagnes.
Uit onderzoek blijkt dat twee derden van de 17- tot 21-jarigen nog geen duidelijk beeld heeft van hun professionele toekomst. Die onzekerheid heeft volgens experts veel te maken een gebrek aan inzicht in de eigen capaciteiten. Start Thinking Soldier speelt in op dat gebrek aan inzicht.
De komende drie maanden lanceert het Britse leger nog drie andere missies op de website. De huidige video’s draaien vooral rond teamwork. In de volgende afleveringen wil het Britse leger de besluitvorming, het leiderschap en de fitheid testen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.