Dagelijks duizend dodelijke arbeidsongevallen

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), die bijeen is in Genève voor haar jaarlijkse conferentie, zal een thematisch onderzoek bestuderen rond veiligheid en gezondheid op het werk. Jaarlijks worden namelijk nog 358.000 dodelijke arbeidsongevallen geregistreerd.
Dat blijkt uit de meest recente cijfers van 2003. Bovendien zijn er 37 miljoen arbeidsongevallen per jaar zonder dodelijke afloop en bijna 2 miljoen overlijdens ten gevolge van beroepsziekten. ‘Veiligheid en gezondheid op het werk maakt onlosmakelijk deel uit van de notie waardig werk’, zegt de Belgische ACV-delegatie die de ILO-conferentie ook bijwoont.
Nu zaterdag staat ook Birma op de agenda: sinds een resolutie van 2000 wordt het land apart besproken wegens de voortdurende schendingen van de conventie ter uitbanning van dwangarbeid. Daarnaast zal een plenaire commissie de sociale gevolgen en de gevolgen op vlak van werkgelegenheid van de wereldwijde crisis onder de loep houden.
Ondermeer Luc Cortebeeck, de voorzitter van het ACV, blogt van 3 tot 19 juni vanop de Internationale Arbeidsconferentie in Genève.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.