De uittips van MO* voor februari

In elke editie van MO*magazine selecteert de redactie een aantal activiteiten die je als lezer absoluut niet mag missen. We zetten hier de tips voor de maand februari op een rijtje.

  • Peter Weber Een uittip van MO*: Tamikrest op zaterdag 2 februari in Muziekclub N9 in Eeklo. Peter Weber

2 februari — Tamikrest

De muziek van Tamikrest is geïnspireerd door de uitgestrektheid van de woestijn in thuisland Azawad (noord-Mali), het schitterende voorbeeld van hun voorgangers van Tinariwen maar ook door kanonnen als Jimmy Hendrix, Bob Marley, Pink Floyd en Mark Knopfler. Het resultaat: Toeareg-blues van de hoogste plank. Zelf het product van de burgeroorlog in de jaren negentig in noord-Mali en de chaos die het land vandaag weer overspoelt, staat het lot van de Toearegs centraal in hun werk. Het houdt hen niet tegen om de krachten de bundelen met andere Malinese muzikale grootgewichten om de vrede te prediken.

Meer info.

13 en 14 februari — Grenzeloze liefde

Hala Mohammed uit Syrië, Koen Stasijns van de kanten van Ninove en Taha Adnan, een Marokkaanse Brusselaar. Drie poëten die twee avonden lang de liefde zullen dichten onder muzikale begeleiding van Henk de Laat (zang/bas), Ron Van Stratum (percussie) en Dirk Schreurs (piano). Omdat we het over de liefde nooit genoeg kunnen hebben en ze werkelijk grenzeloos is.

MO* geeft 10 duotickets weg.

24 februari — Reismarkt

Een beurs voor wie graag reist, veel wil beleven op reis en dit voor een juiste prijs. Geen duf reissalon waar reizen verkopen centraal staat, maar een ontmoeting tussen reizigers, voor reizigers. Een niet te missen beurs omdat een trip naar Verwegistan, goed aangepakt en met een open blik, altijd inspireert, de geest verruimt en het hart vergroot.

MO*lezers krijgen een korting van € 3.

26 februari — Zuidcafé: Holebirechten in het Zuiden

Het debat over holebirechten laveert tussen overdrijving en ontkenning, tussen westerse superioriteitsgevoelens en cultureel relativisme. Het enige tegengif voor zoveel dubbelhartigheid is meer en betere informatie, met name van de betrokkenen zelf. En dat blijkt vaak minder evident voorhanden dan je zou willen. Een avond waarop directe getuigenissen gekoppeld worden aan een gedegen mensenrechtenbenadering lijkt dan ook een aanrader. Van de straat (of la rue, zo u wilt) naar de gesprekstafel. Dat is de juiste richting.

Meer info.

Meer interessante activiteiten vind je in de agenda op onze site.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.