De vijf festivaltips van tropicalidad.be

Tropicalidad.be is een weblog waar wereldmuziekliefhebbers hun kijk geven op concerten, festivals, cd’s en alles wat er beweegt in de wereldmuziekscene. Speciaal voor MO* geven zij hun 5 festivaltips voor komende zomer mee.
  • tropicalidad.be Salif Keita tropicalidad.be

1. Salif Keita (Mali, Couleur Café)


In tegenstelling tot het ingetogen en soms melancholisch kantje aan zijn studio werk, barst een Salif Keita concert van energie en ritme. Vier jaar geleden zette de witte griot uit Mali een ijzersterke set neer op het Sfinks festival. Dit jaar kunnen we dankzij Couleur Café opnieuw genieten van Salif Keita’s ongeëvenaarde stem, geserveerd op een bijzonder energieke band.

2. Staff Benda Bilili (D.R. Congo, Festival Mundial/Couleur
Café/Dranouter/Esperanzah)


De recent ontdekte “handicapés” uit Kinshasa veroveren stilaan de wereld. Ondanks hun schijnbaar statische toestand swingen deze door­gewinterde straatmuzikanten behoorlijk de pan uit, met de zelfverzekerd­heid van een band met járen podiumervaring.

3. Goran Bregovic (Servië, Sfinks Mixed/Esperanzah)


De laatsten jaren worden onze regionen overstroomd met allerhande Balkan blazers en muziekjes. Het is dan ook een verademing om een van dé muzikale ambassadeurs van de Balkan in het gezelschap van zijn Wedding & Funeral Orchestra op de Sfinks affiche te zien staan.

4. Dobet Gnahoré (Ivoorkust, Esperanzah)


Een hemels stemgeluid en acrobatische choreografie zijn de twee grootste troeven van Dobet Gnahoré, en die speelt ze ten volle uit op het podium. De Ivoriaanse deerne is tegelijkertijd innemend, uitbundig, ingetogen en spectaculair.

5. Ga op ontdekkingsreis!


Als laatste tip: ga op ontdekkingsreis! Op menig wereldmuziek festival staan bekende, minder bekende en volslagen onbekende namen broederlijk naast elkaar. Zo zit er altijd wel ergens een ontdekking in het verschiet en misschien is dat dit jaar wel Céu (Brazilië, Sfinks Mixed), Choc Quib Town (Colombië, Festival Mundial/Couleur Café/Afro-Latino festival), Fatoumata Diawara (Mali, Afro-Latino festival) of Peyoti for President (U.K., Sfinks Mixed).
Lees meer op www.tropicalidad.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.