Debatteren op de Gentse Feesten

Van zaterdag 18 tot maandag 27 juli vindt de twintigste editie van de Gentse Feestendebatten plaats. Organisatoren Trefpunt vzw en Democratie 2000 hebben weer een indrukwekkend programma uitgewerkt.
  • Trefpunt vzw & Democratie 2000 Gentse Feestendebatten Trefpunt vzw & Democratie 2000
Het programma start op zaterdagnamiddag 18 juli in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde met een hommage aan Jaap Kruithof. De onlangs overleden filosoof, humanist en vrijdenker wordt geëerd met een debat tussen progressieve denkers en academici. De toegang tot het debat is gratis, maar reserveren is wel verplicht via eric.goeman@skynet.be.
Vanaf zondag 19 juli wordt er dan verhuisd naar Zaal Minnemeers en start de eigenlijke debattenreeks. Elke namidddag van 14u tot 18u wordt een ander thema behandeld en gaan interessante sprekers uit binnen-en buitenland met elkaar in debat. Moderator is Eric Goeman van Democratie 2000 en Attac Vlaanderen. De thema’s zijn: het falen van links (19 juli), waardig werk in tijden van crisis (20 juli), de Gaza tragedie (21 juli), Obamania (22 juli), de financiële crisis (23 juli), de opmars van het populisme (24 juli), de maakbare mens (25 juli), de toekomst van België (26 juli) en de crisis in de media (27 juli). Het volledige programma en alle sprekers vindt u in deze pdf.

Prijs voor de Democratie


In de marge van de debatten wordt op 21 juli om 19u30 op het groot podium op de Sint-Jacobsmarkt ook de jaarlijkse Prijs voor de Democratie uitgereikt. De winnaar -een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar verdienstelijk heeft gemaakt voor het versterken van de democratie- krijgt een bronzen beeld ontworpen door de Gentse beeldhouwer en volkszanger Walter De Buck. Djamelike verzorgt dit jaar de muzikale omlijsting.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.