DOSSIER Kringloopdenken

Hoge voedselprijzen, stijgende olieprijzen, eindige grondstoffen,… het zijn allemaal symptomen van een systeem in moeilijkheden. Van Noord tot Zuid wordt creatief nagedacht over ontwerpen voor een nieuwe samenleving in 2030.
  • Alma De Walsche Transitie is het beste van vroeger en nu verenigd in een nieuw concept Alma De Walsche

Transitie is dromen met je ogen open


Van Noord tot Zuid worden experimenten opgestart voor een nieuwe aanpak.
LEES VERDER

Pioniers van de nieuwe dageraad in Totnes


Nu het einde van het olietijdperk in zicht komt, ontstaan her en der broedplaatsen voor een nieuwe vorm van samenleven. MO* trok naar het stadje Totnes in Zuid-Engeland, dat zich twee jaar geleden heeft uitgeroepen tot de eerste “transitiestad”.
LEES VERDER

Interview met Rob Hopkins


Uitvinder van het model Transition Town Totnes en grote bezieler van de transition culture en het transitieproces in dit stadje is Rob Hopkins. Vanuit zijn diepgaande studie van de permacultuur, kwam hij tot het design voor een samenlevingsmodel in een post-olietijdperk.
LEES VERDER

Interview met Alan Langmaid


Langmaid is conservator van het museum van Totnes. Onlangs haalde hij de lokale pers met de opmerking: ‘Als we wachten op de regering, zijn we allemaal lang dood voor er iets gebeurt.’
LEES VERDER

MO*debat over transitieprocessen


Op 25 november vindt in het kader van de Human Ecology-reeks in het Leuvense CC Oratoriënhof een MO*debat plaats over transitieprocessen, met onder meer Rudy Dhont, Alma De Walsche en Peter Tom Jones.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.