Dreigbrief aan Al Gore

Zeg Al, het glas is altijd halfvol bij u. Ge staat daar met dat brede lijf en die vette lach en dat gezapige zuiderse accent van u een POSITIEVE KIJK op de dingen en de mensen te verkondigen. Ge maakt er een grapje bij. Gij zijt zo iemand die de moed niet verliest, die zich afvraagt: ‘Shouldn’t we be solving this?’ En ge begint eraan, diezelfde dag nog, ge solvet.

In de periode tot aan Kopenhagen werd het klimaat sexy. En gij ineens ook! Ge hadt het na uw weinig verheffende nederlaag tegen de Texaanse cowboy toch maar KLAARGESPEELD om de moed niet te verliezen, om de status van loser te overstijgen, terug te komen en de ene prijs binnen te halen die nog hoger aangeschreven stond dan diegene die hij van u gestolen had. Sterk!! En nobel! (Hebt ge hem?) Wij houden van winners, ge waart onze sympathieke COMEBACKKID.

Vandaag nemen gij en uw powerpoint niet meer enkel The American People op sleeptouw maar zowaar de hele fokkin’ Entire Planet. En onder uw leiding is die entire planet bezig, zoals gij zelf zegt, ‘een historische onderneming op touw te zetten die een beroep doet op onze beste vermogens’.

Awel, gast, als ge het met zoveel bombarie formuleert, krijgen we haast GOESTING in die overstromingen, bosbranden, orkanen, tsunami’s, hongersnoden en droogtes. ’t Is toch waar zeker! Uw ondraaglijk optimisme ondermijnt stilaan uw zelfkritisch vermogen. HOE LANG zijt ge nu bezig? HOE LANG hebt ge uw idealen vergeten? In 1992 –wij herhalen het even: 1992– verscheen uw boek Earth in the Balance, waarin ge opriept om DRINGEND GLOBAAL te handelen, en waarin ge een ecologisch marshallplan voorstelde. Vervolgens, toen ge acht jaar vicepresident waart, bleek er aan zo’n plan tijdens de heilsbrengende Derde Weg GEEN NOOD meer te zijn. De economie groeide, dat was toch het belangrijkste.

En toen ge in 2006 uw Davidsfondslezing inblikte, vergat ge voor ’t gemak de grootste vervuiler, DE VLEESCONSUMPTIE, te vermelden. Misschien geloofde ge dat we de problemen ook zo wel zouden oplossen, en wilde ge niemand voor het hoofd stoten. Misschien wilde ge GEZELLIG blijven en het kijkers noch industrie te lastig maken. Misschien hadt ge net EEN BARBECUE besteld.

Het moet gezegd, Al, de laatste tijd hebben ze wel vaker in uw rapen gescheten. Ze hebben uw voetafdruk verdraaid en u belangenvermenging verweten omdat ge in groene energie investeerde. Wij vinden u pertang geen kwaaie gast, daar niet van. Kwaaie gasten verdienen geen dreigbrief van ons. Khadaffi krijgt al genoeg post. Wij vinden u gewoon te braaf, jongen, te GOEDGEMUTST. Mensen Die Het Goed Menen: bestaat er erger dan dat?

Ge schijnt waarlijk vertrouwen te hebben in de mens en de wereldpolitiek! Gij, die toch niet de meest gelukkige staatsman op aarde zijt, beweert dat ge in politieke “tipping points” gelooft, in wonderlijke momenten waarop iedereen OP MIRACULEUZE WIJZE mekaar in de armen valt, waarop politici handelen, burgers bewust worden en lammeren grazen naast leeuwen. Kijk naar uw land, gast!! Echt waar, kweek een beetje VENIJN, VLOEK en FLUIM een keer in het rond en hang zo niet de PRESIDENT VAN DE VERENIGDE MILIEUPROBLEMEN uit. Stel nu de vragen die echt ZEER doen in plaats van dat ge maar solvet en solvet, want de materie waarmee ge u bezighoudt IS PIJNLIJK, voor ieder van ons, meer dan we willen horen. Mochten we niet over enig zelfrespect beschikken, we dreigden ermee klimaatontkenner te worden, om u eens goed UIT UW KOT TE LOKKEN. Voilà, dat is ’t!

Stamp ons een geweten, kerel, in plaats van te zalven en te solven, of we dreigen u nog te vergeten, en met u de hele problematiek. Ga eens tegen de lobby’s in, de olielobby, de luchtvaartlobby, de vleeslobby. Zeg het eens ZOALS HET IS. Keten u vast, maak u kwaad, wees echt eens INCONVENIENT in plekke van goedlachs of wij dreigen onze schouders op te halen en over te gaan naar de volgende kwestie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.